Fremtidens hotte steder i København – her er tre bud!

Den nye metrolinje, Cityringen, kommer for alvor til at ændre på geografien i København. Det bliver nemmere at komme rundt i byen – næsten overalt. På tværs af dagens trafikstrømme. Byens to største pladser og mødesteder i centrum, Rådhuspladsen og Kongens Nytorv, bliver forbundet med brokvarterernes mest centrale samlingspunkter som Enghave Plads, Trianglen og Nørrebros Runddel. Men Cityringen vil også skabe nye samlingspunktet, nye hotte steder, hvor folk vil mødes, og hænge ud, hvor byliv vil trives, hvor cafeer og butikker vil blomstre, og hvor det bliver attraktivt at bo, hvis man gerne vil bo midt i det hele.

Her er tre bud på fremtidens hotte steder i København. Går du med boligdrømme, og gerne vil vide hvad der bliver det nye Stefansgade, Guldbergsgade eller Istedgade, så læs med her.

Gammel Strand

Gammel Strand har altid været et attraktivt område, med nogle af byens helt gamle restauranter og turister, der flokkes langs kanalen. Men alligevel har der aldrig for alvor været gang i bylivet. De sidste mange år, har det tilmed været pakket ind i metrobyggeriets plankeværk.

Men plankeværket forsvinder allerede næste år. Der var allerede begyndt at ske lidt, før plankeværket kom. Nye hotte cafeer, spisesteder og gå i byen-steder var begyndt at skyde op langs Gammel Strand. Jeg tror området for alvor eksploderer når metroen åbner. Med nye cafeer, udeservering og folk der hænger ud langs kanalen. Som et nyt Nyhavn, men lige knap så hektisk og åbenlyst turistet, måske mere a la området ved Århus Å. Et sted hvor både københavnere og turister vil mødes.

Frederiksberg Allé

Frederiksberg Allé har altid været alleen, hvor de fine frederiksbergborgere kunne promenere, og hvor folk flokkedes om de mange teatre. Det har også givet lidt cafeer og restauranter i årenes løb, men den har aldrig blomstret af liv, på samme måde som de nærliggende Gammel kongevej og Vesterbrogade. Den har altid virket lidt søvnig og ensom, men i de senere år er der ved at komme gang i livet.

Når metroen åbner, midt på alleen, vil det blive med et nyt madkulturhus oven på stationen. Man går med andre ord direkte med rulletrappen op i et mekka af madoplevelser. Sammen med det spirrende cafeliv, vil det for alvor sætte gang i den stolte gamle allé – der er noget af det tætteste vi kommer på en parisisk boulevard i København. Og ja, man kan ikke lade være med at tænke på Paris, når man spadserer under træerne, og det er ikke svært at forestille sig hvordan fortovscafeerne vil brede sig i fremtiden, mens travle folk vil myldre til og fra metrostationen, mens andre blot vil sidde med en kop kaffe og betragte dette mylder.

Aksel Møllers Have

I mange år lå denne lille hensygnende park foran Frederiksberg Svømmehal, uden at mange rigtig bemærkede den. De fleste kendte vel dårligt dens navn. Bortset fra en af byens tidlige cafeer, det gamle 80’er-ikon Den Blå Hund, var der ikke meget liv i området. I modsætning til andre ikoner fra dengang cafelivet i København var spirrende og nyt, f.eks. Krasnapolsky, Park og Sommersko, så lever Den Blå Hund stadig i bedste velgående, og har fået selskab af flere andre cafeer.

Allerede i slutningen af 90’erne begyndte Svømmehalskvarteret at rykke op som et af de attraktive kvarterer – da Frederiksberg gik fra en søvnig og konservativ pensionist-enklave til en levende bydel på linje med brokvartererne. Godthåbsvej har længe blomstret med nye spændende butikker, cafeer og spisesteder. Når byggerodet forlader den lille park, er jeg sikker på at området for alvor vil blive et nyt mødested for københavnerne. Et lille grønt åndehul omgivet af et pulserende cafeliv, og med metro lige til døren.

Tilbage til blogoversigten

0 kommentar(er)

Kom gerne med din kommentar