Velkommen til min blog

Her har jeg samlet en række tidligere blogindlæg jeg har skrevet i andre sammenhænge. Selvom indlæggene ikke er helt nye, så er indholdet stadig aktuelt. Jeg vil bestræbe mig på at skrive nye blogindlæg, som spænder bredt lige fra arbejdsmarkedsforhold, beskæftelse og boligforhold til henvisninger til interessante artikler, publikationer eller film. Du er altid velkommen til at komme med kommentarer enten her på siden eller under menupunktet kontakt.

16. august 2016

Generationshuse kan ændre behov og ønsker til boligen

Fra slutningen af 1960érne eksperimenterede danskerne med nye boformer f.eks. ved at flytte i kollektiv, hvor man praktisk taget delte alt hvad man ejede

Det viste sig ikke at være den optimale måde at bo sammen på, og mange af de oprindelige kollektiver eksisterer ikke længere. Men måske der alligevel er et alternativ til den klassiske måde at bo sammen på. En af de boformer som er ved at blive mere almindelige, er de såkaldte generationshuse, som kombinerer det bedste fra de velfungerende kollektiver med det bedste fra kernefamilie-boformen.

Læs mere

7. november 2017 af Cand.mag og blogger Rasmus Støvelbæk

Der er fuld fart på Valby

Vest for Valby Bakke”, hed det om alt det der ikke var København. Og nej, Valby Bakke er ikke den bakke på Roskildevej, hvor Zoo ligger på toppen, det er Frederiksberg Bakke. Valby Bakke er den lidt længere mod syd, hvor Brygger Jacobsen lagde sit bryggeri. Begge bakker var dog del af samme forhøjning, der blev kaldt Solbjerget og senere Friederichs Bjerg, hvilket gav stednavnene vi kender i dag: Solbjerg og Frederiksberg

Læs mere

25. okotber 2017 af Cand.mag og blogger Rasmus Støvelbæk

Fremtidens hotte steder i København - her er tre bud!

Den nye metrolinje, Cityringen, kommer for alvor til at ændre på geografien i København. Det bliver nemmere at komme rundt i byen – næsten overalt. Her er tre bud på fremtidens hotte steder i København. Går du med boligdrømme, og gerne vil vide hvad der bliver det nye Stefansgade, Guldbergsgade eller Istedgade, så læs med her.

Læs mere

15. september 2016

Vil du have råd til at bo i Hovedstaden i fremtiden?

Det bliver stadig dyrere at bosætte sig i Hovedstadsområdet. Som almindelig lønmodtager som f.eks. sygeplejerske eller politiassistent skal du et godt stykke udenfor København for at få råd til at bo i en ejerbolig. Vil det kun være direktører, departementschefer og selvstændige erhvervsdrivende som i fremtiden vil have råd til at bo i Hovedstadsområdet?

Læs mere

24. august 2016

Er forældrekøb det rigtige for jer?

Mange studerende kommer igen i år til at stå og mangle et sted at bo lige før studiestart. Skal du som ung få dine forældre til hjælpe dig med at finde et sted at bo ved at foretage et forældrekøb nu? Eller er det en bedre løsning at gå efter et studieværelse eller en udlejningslejlighed, og så hellere støtte dit barn økonomisk?

Læs mere